
Güzel bir güne doyurucu ve leziz br köfte tarifi ile başlamaya ne dersiniz bayanlar? Özellikle çocuklu annelerin vazgeçilmez menüsü olanköftepatatesi yemeği için hazır köfte harcı tüketmek yerine köftenizi harç malzemeleri ile yoğurmanız çocuklarınıza hem sağlıklı hem de leziz bir menü çıkarmanızı sağlayacaktır. Bugün ki tarifimiz olan Izgara Köfte ve püf noktaları ile harika bir akşam menüsü çıkarmanız dileği ile kolay gelsin.
Püf noktası:Izgara Köfte Tarifiiçin Kıyma seçimi köftenin lezzeti açısından oldukça önemlidir. Kıyma için dana eti kullanılmalı bir parçada kuzu eti de eklenebilir. Köftenin lezzetine lezzet katmak için farklı baharatlar da denebilirsiniz. Köfteyi pişirirken tava inçinde sürekli çevirmelisiniz, böylece kendi suyunu kaybetmediği için çok daha lezzetli olacaktır. Son olarak da köftenin dağılmaması için köftenizi çok iyi yoğurmanız gerekmektedir.
Izgara Köfte Malzemeler
Yarım kilo dana kıyma ( az yalı)
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
Yumurta( 1 tane)
Galeta unu ( yarım su bardağı)
Karabiber, tuz
Maydanoz( 1 çorba kaşığı kadar )
Izgara Köfte Tarifi
Derin bir kabın içine kıymamızı ilave edelim ve içine yumurta , rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak , ince kıyılmış maydanoz , galeta unu, tuz ve karabiberi ekleyerek harcımızı yoğuruyoruz. Yoğurma işleminden sonra bayanlar köfte Bayanşımımızı ceviz boyunda elimizde şekillendirerek hazırlıyoruz. Şimdi köftelerimizi pişirelim.Kızgın tavamızın içine pişirip servis yapabilirsiniz ayrıca güzel bir köfte hazırlamak için mutlaka giriş yazımızda ki püf noktaları okumanızı tavisye ederim hanımlar afiyet olsun…
Bir Başka Tarif
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)