
Tavuk göğsü, en çok aranılan tatlılar arasında yer alıyor. Tavuk göğsü yaparken ben mutlaka damla sakızı, tere yağ ve nişasta üçlüsünü mutlaka kullanırım. Zira tavuk göğsü tatlısına bence asıl lezzeti veren malzemeler bu 3 malzeme. Ben tarçını tavuk göğsünün üzerine hem süsleme malzemesi olarak hem de güzel koku ve lezzet vermesi açısından mutlaka servis esnasında üzerine dökerim. En kolay tatlı tarifleri arasında yer alan tavuk göğsü tatlısı sade olarak servis edilebileceği gibi kakaolu bisküviden yaptığınız pasta katının üzerine dökerek de iki renkli harika bir tatlı yapabilirsiniz. En güzel tatlı tariflerini derlediğimiz bu yemek tarifleri sitesi içinde tavuk göğsü tatlısıdahil bir çok sütlü tatlılar, çikolatalı tatlılar, kremalı tatlılar bulabilirsiniz. İşte size en güzeltatlı tarifleriiçinde yer alan tavuk göğsü tarifi
Tavuk Göğsü Tarifi için malzemeler
* 2 çorba kaşığı nişasta
* 2 Su bardağı toz şeker
* 3 çorba kaşığı un
* 1 adet damla sakız
* 1 litre süt
* 150- gram margarin (tereyağı)
* Tarçın (İsteğe bağlı)
1 – Orta boy tencereye nişasta,un,toz şeker ve damla sakızı konur (damla sakızı olmasada olur) üzerine süt eklenir ve ateşte Bayanştırılır, (Bayanştırmaya sürekli olarak devam edilir)
2 – Katı kıvama gelene kadar Bayanştırılır daha sonra yağ atılır,süt kaynadıktan sonra ateşten alınır ve blender veya mixer ile Bayanştırılır(10-15 dakika) tatlı konulacak tepsi ısıtılır
3 –Tavuk göğsü, tepsiye dökülür soğuduktan sonra buzdolabına atılır 4-5 saat sonra servis yapılır isteğe bağlı üzerine tarçında konulabilir.
Meryem adlı ziyaretçimizin bir önerisi:
hayır o tavuk göğsü çok koyu kıvamda olur ve hiç hoş olmaz. size tavsiyem iki kaşık niasta, üç kaşık un ile yapmanızz. (Bu önerinin sitemiz ile bir ilgisi yoktur yalnızca ziyaretçilerimizin önerilerini dile getiriyoruz.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)