21 Ocak 2017 Cumartesi

Karakuş Tatlısı Tarifi



Karakuş Tatlısı Tarifi için malzemeler
250 gram irmik
250 gram sıcak süt (1 su bardağı )
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yeteri kadar un
İç harcı için
2 su bardağı ceviz
2 limon kabuğu rendesi
Kızartmak için
Sıvı yağ
Şerbeti için
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon


Karakuş Tatlısı Tarifi
Tatlınıza şerbeti hazırlamakla başlayın. Tencerenin içine şekeri ve suyu koyun ardından kaynamak üzere ocağa koyun. Şerbet kaynamaya başlayınca limonu içine sıkın ve 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Geniş bir Bayanştırma kabının içine irmiği koyun. Üzerine sıcak sütü ekleyin ağzını kapatın ve demlenmesi için kenara kaldırın.
10 dakika sonra kapağını açın ve elinizi yakamayacak ılıklığa gelince yumurtayı ekleyin ve Bayanştırın. Ardından sıvı yağ, şeker ve unu ekleyip tekrar Bayanştırın.
10 dakika boyunca kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun Yoğrulmuş hamuru ikiye bölün. Mutfak tezgâhını ve hamurları unlayın. Birinci hamuru merdane ile incecik açın.
Açtığınız hamurun üzerine ceviz parçaları ve limon kabuğu rendesi serpin ve ince bir oklavayı hamurun başına koyup oklava içerde kalacak şekilde hamuru sarın. Ardından bitiş yerini elinizle ıslayıp hamurun yapışmasını sağlayın.
Bitiş yeri alta gelecek şekilde tezgâha koyun ve oklavayı yavaşça içinden çekip çıBayann. Hamurun üzerinden hafifçe bastırıp iç malzemesinin iyice yapışmasını sağlayın. Bir ya da iki parmak eninde keserek rulo hamur parçaları elde edin.
Diğer ikinci hamuru da aynı şekilde yapın ve keserek dilimleyin. Kızartma tenceresine bol sıvı yağ koyup kızdırın.
Dilimli hamurları atıp iyice kızartın ve ilk başta hazırlamış olduğunuz ve soğumuş olan şerbetin içine kızarmış hamurları atın.
Hamurların kırılmasını engelleyerek dikkatlice birkaç kez şerbetin içinde Bayanştırın ve şerbetini iyice çekince kevgirle alıp servis tabalarına koyun.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)