Portakal kokusunu buram buram hissedeceğiniz bir dilimle kalmayacağınızPortakallı Revani bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. iddia ediyoruz!Revanihiç bu kadar lezzetli olmadı diyeceksiniz. Portakal ve limonunyemek tariflerinde bir misyonu olduğu düşünenlerdenim.
Özellikle şerbetli tatlılarda farklı naturel aromasının verdiği lezzeti hazır gıda ürünlerinde bulamayacağımız kesin.Portakallı Revani Tarifini denedikten sonra tarif hakkında yorumlarınızı bekliyoruz. Kolay gelsin…
Malzemeler:
3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 portakal kabuğu rendesi
110 gram (yarım su bardağı) sıvıyağ
180 gram (1 su bardağı) irmik
Yarım su bardağı, portakal suyu
190 gram un (2 su bardağından bir parmak az)
Kabartma tozu
Şerbeti için:
Yarım su bardağı portakal suyu
500 gram su
500 gram şeker
Yumrtaları bir kaba kıralım, üzerine şekeri ilave edip çok iyi çırpalım. Rendenin ince tarafı ile rendelediğimiz portakal kubuğu rendesini de ilave edelim Bayanştırmaya devam edelim burasa dikkat edilmesi gereken portakalın aromasının iyice özümlenmesi. Yaklaşık 5 dakika mikserle çorptıktan sonra, harca sırası ile sıvıyağ ve portakal suyunu ilave edelim mikserle Bayanştırmaya devam edelim. Sıra kuru malzemelere geldi önce irmiği ekleyelim daha sonra un ve kabartma tozunu (elenmiş) ekleyelim Bayanştırmaya devam edelim. Tüm malzemenin Bayanştığına emin olduktan sonra yağlanmış (az) dikdörtgen orta boy borcama harcı dökelim. Önceden ısındığınız 170 derecelik ısıda pişmeye bırakalım.
Biz bu arada şerbetini hazırlayalım, bunun için bir tencereye su, şekeri ve portakl suyunu alalım. Bayanştırarak kaynamasını bekleyelim, beş dakika kaynadıktan sonra ocaktan alalım ber kenarda ılınması için bekletelim.
Üzeri nar gibi kızaran revaniyi fıeından alalım, 5 dakika bekletelim, üzerine ılık şerbetini verelim.
Şerbetini çektikten sonra üzerini istediğiniz şekilde süsleyiniz.
Afiyet olsun…
NOT:Bu tatlı bir gece bekletilirse daha nefis olur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)