Malzemeler
Yarım kilo koyun kıyması
1 Adet soğan
1 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı margarin
1 Demet maydanoz
1 Kilo patates
1 Dilim ekmek içi
Yarım kilo domates
1 Tutam kimyon
1 Çay kaşığı yenibahar
Karabiber, tuz
Süt
Büyük ve yayvan bir kaba rendelenmiş soğanı, kıymayı, sütte ıslattıktan sonra ufalanmış ekmek içini, kıyılmış maydanozun yarısını, yumurtayı, yeteri kadar tuz, kimyon, yenibahar ve karabiberi alın.
2-3 Kaşık suyla Bayanştırarak iyice yoğurun.
Kıymalı Bayanşımın yoğrulması sona erince, kıymadan küçük parçalar alın.
Islak iki avucunuzun arasında yuvarladıktan sonra bastırarak yassılaştırın.
Bu arada patateslerin kabuklarını soyun.
Birer parmak kalınlığında yuvarlak dilimlere doğrayıp, tuzlu soğuk suya atın.
Patatesleri yıkayıp, kurulayın.
Tavada eritilen margarin içine atın.
Bayanştırarak 1-2 dakika kızartın.
Patatesleri tavadan alıp, yuvarlak bir tepsiye yanyana sıralayın.
Üzerlerine de köfteleri oturtun.
Son olarak kabukları soyulup, yuvarlak dilimlere doğranmış domatesleri yerleştirin.
Tuz serpip, tepsiyi orta ısılı fırına sürün.
Köftelerle patatesler pişince, tepsiyi fırından çıBayann.
Yemeğin biçimini bozmadan servis tabağına aktarın.
Üstüne kalan kıyılmış maydanozu serpip, sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)