Kayısılı İrmik Tatlısı Tarifi için malzemeler
1 litre süt
8 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 çorba kâsesi kuru kayısı
1 limonun rendesi
Üzeri için malzeme
2 su bardağı kayısı suyu
1 yemek kaşığı nişasta
Tencereye soğuk sütü boşaltın. Toz şekeri, nişastayı, irmiği ilave edip mikserle çırpın. Ardından ocağa koyup Bayanştırarak pişirin.
Bir gece önceden ıslattığınız kayısıları küp küp doğrayın ve Bayanşıma ilave edin. Ocaktan almak üzereyken limon kabuğu rendesini ilave edin ve bir kez Bayanştırıp ocaktan alın.
Servis tabağına pasta çemberini koyun ve Bayanşımı bu pasta çemberinin içine boşaltın. Ayrı bir tencerenin içine hazır kayısı suyunu dökün. Üzerine nişastayı koyun ve Bayanştırarak kaynatın.
Sos kıvamını alınca ocaktan alıp pasta çemberindeki irmikli Bayanşımın üzerine dökün ve kaşıkla yayın. Dışarıda ılımasını bekleyin ve ılıdıktan sonra üzerini streç film ile kapatıp bir gece buzdolabında bekletin.
Ertesi gün buzdolabından çıBayanp üzerine krem şanti ile süslemeler yapın ve taze nane yapraklarını ortasına çiçek gibi koyun.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)