Malzemeler (6 kişilik)
köfte harcı:
500 gram kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 çay bardağından biraz az pirinç
1 tatlı kaşığı karbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 yumurta
2. tepsiye serpmek için:
2 yemek kaşığı un
yarım demet doğranmış maydanoz
3. terbiyesi:
1 limonun suyu
2 yumurtanın sarısı
köftelerin hazırlanması:
Bütün malzemeleri iyi bi şekilde yoğurup köfte hamurunu hazırlayalım. Hazırladığımız hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar alıp top top yuvarlayalım
tepsiye önce un sonra maydanoz ları alıp yuvarladığımız top top köfteleri koyalım.
Uygun bir tencereye 1,5 litre kaynattığımız suyu ve tuzu dökelim.Üzerine köfteleri de ekleyip pirinçler açılana dek ortalama 15 dakika pişirin.
terbiyesinin hazırlanması:
Yumurtaların beyazını ayırıp sarısını ve sıktığımız 1 limonun suyunu tel veya çatal yardımı ile iyice çırpalım.Hazırladığımız bu terbiyenin içine yavaş yavaş
çırpmaya devam ederek kaynamakta olan köftenin suyundan 2 kepçe ekleyelim. Burdaki amaç kesilmemesi içindir bu şekilde yapıp tencereye bu
terbiyeyide koyalım ve biraz daha kaynatıp servise hazır hale getirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)