22 Ocak 2017 Pazar

Pavlova Tarifi



Pavlova Tarifi için malzemeler
* 5 yumurta akı
* 225 gr. toz şeker ( 1su bardağı + 2 parmak şeker)
* 2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
* 3 tatlı kaşığı nişasta
* 1 paket vanilya
* Çilek veya muz
* 1 paket şanti
* Şantiyi hazırlamak için 1 bardak süt
Pavlova Tarifi Ön Bilgileri
Yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdır.
Malzemeyi hazırlamak için fırın en düşük ısıda ısıtılmalıdır.
Yumurta aklarını köpük haline gelene kadar çırpınız.
Azar azar toz şeker ilave ediniz. Şeker eriyinceye kadar çırpınız.
Şeker ve yumurta akı işlemi yaklaşık 25 dk. sürer. Katı bir köpük elde ediniz.
Bu şekilde iken sirke, nişasta, vanilya koyunuz. 5 dk. daha çırpınız.
Tepsiye alüminyum folyo seriniz.
Folyo üzerine elde ettiğiniz katı köpüğü yaymadan yukarı doğru adeta tepe şekli vererek koyunuz.
Daha sonra 150 cc. orta gözde 40 dk. kadar pişiriniz.
Fırın soğuyana kadar açmayınız pastayı alınız.
Tabağa koyunuz. Üst kısmı çökmüş bir görüntü olabilir.
Bu kısma çilek veya muz yerleştiriniz. Üzerine 1 bardak sütle hazırladığınız şanti ile kaplayınız.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)