22 Ocak 2017 Pazar

Sultan Lokması Tatlısı (Ballı)


Sevgili ziyaretçilerimiz, evinizde kısa sürede yapacağınız  pratik bir tatlı tarifimi arıyorsunuz ? Bugün sizler için  görsel olarak oldukça güzel yapımı ise bir o kadar pratik ve kolay bir tatlı tarifi olan  Sultan Lokması (ballı) Tatlı tarifini seçtim. En önemlisi de evinizde elinizin altında olan malzemelerle ani misafirleriniz içi kısa bir sürede hazırlayacağınız Sultan Lokması (ballı) Tatlısı  nın tadı da oldukça lezzetli… Kolay gelsin.
MALZEMELER
1 kutu krema
4 adet yumurtasının akı
Yarım su bardağı süt
Galeta unu( 1 su bardağı)
Hazır pasta tabanı ( 1 paket)
120 gram toz şeker( 6 yemek kaşığı)
250 gram sıvı yağ( 2 su bardağı)
18 adet ceviz içi
Bir orta boy muz.
Bal (9 veya 10 yemek kaşığı)
Sultan lokması (ballı) tatlısı hazırlanışı:
Pratik yapımı ile misafirlerinize kısa zamanda ve kolayca yapabileceğiniz sultan (ballı) lokması  için, öncelikle 1 paket pasta tabanının alt kısmını  ve üst kısmını zemini temiz bir tezgah  üstüne   yerleştirin,  çay bardağı kullanarak, pasta tabalarından yuvarlak parçalar hazırlayın. Derin bir kabın içine yarım su bardağı sütünüzü ve yumurta aklarını alarak, iyice Bayanştırın. Hazırlamış olduğunuz pasta tabaklarının içine yumurtalı ve sütlü harcı daha sonra da galeta ununu bulayın. Hazırlamış olduğunuz  sütlü galeta unlu pasta tabanlarını kızgın yağ üzerine atarak yaklaşık, 4 veya 5 saniye kızartın. Kızarma işleminden sonra süsleme için servis tabağına alalım. Sunum için hazırladığımız sultan lokması (ballı) tatlısının üzerine bir miktar bal dökerek üstünü muz ve ceviz içi ile süsledikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)