Bugün sizlere değişik bir tatlı Kıbrıs Tatlısı Tarifi vermek istiyoruz.Tatlıyapımında işinize yarayacak birkaç tane püf noktasına değinip tarifimizin malzeme listesi ve yapım aşamasına gececeğiz. Bu tatlının ana malzemelerinden biri galeta unu, un yerine kullanacağız bu yüzden kek harcının kıvamı keke göre biraz daha koyu bir kıvamı olacaktır. Kıbrıs Tatlısınınkeki piştikten sonra fırından çıkaralım ılınana kadar bekleyip,şerbetini dökün. Serbetledikten sonra buzdolabına kaldırın, tamamen soğumasını bekleyin zira üzerine süreceğimiz krem şanti eriyecektir. Servise hazır hale gelen Kıbrıs Tatlısını 1 gece buzdolabında bekletip öylece servise sunarsanız daha lezzetli bir tatlıya kavuşacaksınız. Servis ederken süslemelerinde kendi hayal günüzü çalıştırabilir farklı sunumlar yakalayabilirsiniz. Yaz mevsiminde sunum yapacaksanız yanınadondurmaharika oluyor, tavsiye ederiz.
Kıbrıs Tatlısı Malzemeleri
4 tane yumurta
1 su bardağı, galeta unu
1 su bardağı, sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş, ceviz
1 su bardağı, hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzerini süslemek için
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Çilek
Çikolata sosu
Şerbeti için
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Öncelikle krem şantiyi yapmamız gerekiyor zira dolapta soğutacağız. Bir kapta süt ve toz krem şantiyi buluşturalım mikserle çırparak kıvama getirelim. Kıvama gelen krem şantiyi soğuması için dolaba kaldıralım. Şerbetini hazırlamak için bir tencereye şeker ve suyu alalım, ocağa alalım kaynayana kadar Bayanştıralım. Kaynamaya başlayınca altını kısıp yaklaşık 10-15 dakika koyulaşmasını bekleyelim. Koyulaşan şerbeti ocaktan alalım, bir kenarda ılınması için bekletelim. Tatlımızın kek hamurunu hazırlamaya gecelim, öncelikle Bayanştırma kabına yumurtaları kıralım, üzerine 1 su bardağı sıvıyağı ilave edelim. 1 su bardağı galeta ununu ilave edelim, cevizi ilave edelim sonra sırası ile hindistan cevizi, vanilya ve kabartma tozunu ilave edelim ve tüm malzemeyi mikserle Bayanştıralım. Hazırlanan kek harcını marğarinle yağladığımız fırına dayanıklı bir borcama dökelim. 180 derecelik ısıda üzeri kızarıp kek kabarana kadar pişirelim. Pişen keki bir kenarda ılınana kadar dinlendirelim.
Ilınan tatlımızın üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökelim, ve soğuması ve şerbetini cekmesi için bir kenarda bekletelim. Soğuyan tatlının üzerine dolapta sertleşmiş olan krem şantiyi tatlının tüm yüzeyine sürelim. Üzerini süslemek için kullanacağımız çilekleri istediğimiz boyutlarda keselim. Dilimlediğimiz tatlıyı servis tabağına alalım, üzerine çikolata sosu ve çilekle süsleyip servise sunabilirsiniz. Üstünü süslemede isterseniz kivi veya farklı meyveler kullanabilirsiniz. Yine antep fıstığıda ok yakışıyor, afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)