Revaniyiyi haşhaşla denediniz mi? Hayır diyorsanız, hemen denemenizi tavsiye ederiz. Haşhaş, keklere veşerbetli tatlılara çok yakışıyor. Bu tarifimizde de irmik ile muhteşem bir lezzet uyumu sağladığını göreceksiniz. Yemeklerden sonra misafirlerinize sunacağınızsütlü tatlılararasında en çok sevilentatlı tariflerinden olacağından eminiz. Buyrun tarifimize o zaman… Bu arada irmik demişkenirmik tatlısı tarifimiz de çok tutuldu. (Bizden söylemesi:)
Malzemeler:
3 tane oda ısısında yumurta
170 gram (1 su bardağı) şeker
250 gram (1 su bardağı) süt
220 gram (1 su bardağı) sıvıyağ
1 su bardağı, haşhaş
150 gram (1 su bardağı) irmik
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Şerbeti için:
340 gram (2 su bardağı) şeker
500 gram (2 su bardağı) su
1 dilim limon
Üzerini süslemek için:
Krem şanti (1 paket)
200 gram süt
ceviz, fındık
Şerbeti soğuk olacağı için öncelikle şerbetini hazırlayalım. Bunun için bir tencereye sü ve şekeri alalım Bayanştırarak kaynamasını bekleyelim, kaynadıktan sonra limon dilimini ilave edip kısık ateşte biraz kaynatalım. Bir köşeye alalım soğuması için bekletelim.
Bayanştırma kabına yumurtaları kıralım ve çırpıçı ile çırpalım şekeri ilave edelim çırpalım. Üzerine irmiği ilave edelim, sütü, sıvıyağ, haşhaş, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim Bayanştırmaya devam edelim. Yavaş yavaş unu ilave edelim sürekli Bayanştıralım. Yağlanmış fırın kabına hazırladığımızrevaniharcını dökelim, 170 derecelik ısıda pişmeye bırakalım. Üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim, soğuk şerbeti ilk sıcaklığı çıkan revani kekin üzerine her yerine gelecek şekilde dökelim.
Bir kapta, süt ve krem şantiyi çırpalım, hazırladığımız krem şantiyi, şerbetini çeken tatlımızın üzerine dökelim bir spatula ile yayalım. Servise sunmadan önce dilimleyelim, üzerine ceviz veya fındıkla süsleyelim.
Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)