20 Ocak 2017 Cuma

Şekerpare Tarifi


Şekerpare tatlısı,şerbetli tatlı tariflerinin baş tacı bir tatlı tarifi. İsterseniz bayram tatlısı, isterseniz misafirler için tatlı, isterseniz akşam yemekleri sonrası için tatlı olarak tercih edebileceğinizşekerpare tatlısı, en güzeltatlı tarifleriarasında yer alıyor. Kolay tatlı tarifleri arasında da sayılabilecekşekerpare tatlısı, şerbeti iyi ayarlanmadığı sürece emeklerinizin boşa gitmesi anlamına gelir. Bu yüzden öncelikle şekerparenin şerbetine mutlaka bir damla da olsa limon suyu sıkın. Çünkü şerbete dökülen limon suyu şekerpare tatlısının yapış yapış olmasını engeller. Şerbetli tatlılar yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise fırından çıkan tatlı sıcak ise, şerbeti soğuk dökmelisiniz, şayet tatlı soğuk ise, şerbeti sıcak dökmelisiniz. Sıcak tatlıya sıcak şerbet dökerseniz, tatlınız hamur hamur olur ve asla ikram edilemez. Her ikisi de soğuk olursa bu sefer de tatlı şerbeti çekmez ve sert olur. İşte size en güzel tatlı tarifleri barındıranyemek tarifleri sitesi ile en güzel şekerpare tarifi.
ÖNCE VİDEOMUZU İZLEYEBİLİRSİNİZ:
Şekerpare Tarifi için malzemeler
2-3 su bardağı un
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
1 yumurta
125 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı Antep fıstığı veya badem
Şerbeti için:
2,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
Şekerpare Tarifi
Suyla şekeri ateşe kovun, bir taşım kaynatın. Şerbet hafifçe koyulaşana kadar, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Üzerine limon suyunu sıkıp 1-2 dakika sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın. 2 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin. Üstüne pudra şekeri, karbonat, yumurta, tereyağı ve irmik ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Gerekirse azar azar un katabilirsiniz. Fırını 170 (turbo 150) derecede ısıtın. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Ortasına birer tane Antep fıstığı veya badem batarın. Sıcak fırında üstü pembeleşip gevrekleşene kadar, 40-50 dakika pişirin.Şekerparefırından çıkar çıkmaz soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirin. Diğer Tatlı Tarifleri veSütlü Tatlılarda bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)