21 Ocak 2017 Cumartesi

Milföye Sarılı Mantarlı Tavuk Tarifi



GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik)
140 ml krema
1 adet yumurta sarısı
6 adet miflöy hamuru
4 tane derisi soyulmuş tavuk göğsü
1 avuç ayıklanmış maydanoz
2 diş sarımsak (kıyılmış)
tuz
zeyetinyağı
170 gram taze mantar
Börek Tarifi
İlk önce mantarlarınızı iyice yıkayın ve ufak ufak parçalar halinde doğrayın. Isıttığınız tavaya zeytin yağı ekleyin. Kıyılmış olan samısakları mantarları ilave edin. Mantarlar kendi bıraktığı suyu çekene kadar ateşten almayın.
Mantarlarınız suyu çekince tuz ve karabiber ilave edin ve ardından maydanozları ekleyin. Daha sonra Bayanştırın ve soğuması için bir kenara alın.
Tavuklarınızı çok iyi şekilde yıkayın ve içerisine soğumuş olan mantarı ekleyin. Milföy hamurlarını bir kaç dakika dışarda bekledikten sonra merdaneyle açın ve her hamuru dört eşit dikdörtgene bölün. Fırın ayarını 200 dereceye getirin. Tavukları rulo şeklinde yapın ve üstüne tuz ekin. 5 parça hamur şeridini aralarında boşluk olmayacak biçimde sarın. Tepsiyi az yağlayın ve hamurları dizin üstüne ymurta sarısı sürün ısıtmış olduğunuz fırına sürün ve yarım saat pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alıp tabağın kenarlarına krema dökerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)