GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik)
6 yaprak milföy
2 tane yufka
yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
yarım su bardağı süt
1 su bardağı soda
İç Harcı İçin
100 gram kaşar peyniri
1 tane orta boy soğan
1 tas ıspanak
200 gram mantar
İlk öncelikle iç harcınızı hazırlayın. Mantar ve soğanı dilimleyerek yüksek ateşte sotelenir. Yarım kıvamda pişince içerisine hazırlanan yıkanıp ve doğranan ıspanaklar eklenir. Tuzunu ve karabiberini ekleyin ve iç harcı hazrılayın. Daha sonra diğer taraftan 3 tane milföy hamuru çekilerek gevşetilir. Yağlanmış olan tepsiye dizilir. Onun üst kısmına 1 tane yufkayı parçalayarak bölüştürün. Üstüne hazırlanan mantarlı sos eklenir. Sosun da üstüne kaşar iri doğranmış şekilde eklenir. En son kalan yufkalarda parçalara bölünür ve üstüne eklenir. Sosunu bir yandan hazırlayarak (süt, yağ, yumurta, soda, bi kapta Bayanştırılır) Hazırladığınız böreği dilimledikten sonra sosuda üzerine dökün. Sosunu böreğin iyi çekmesi için tekrardan kesin aynı yerleri. 180 derece de 15-20 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)