3 Şubat 2017 Cuma

Ayçiçek Yağlı Bakla Tarifi



Malzemeler:
1 kilo taze bakla
1 tane soğan
1 yemek kaşığı, un
taze soğan
tuz,şeker
Ayçiçek yağı.
üzeri için:
1 tutam dereotu

Yemek Tarifi
Önce baklayı, ayıklayalım sonra yıkayalım. Bayanştırma kabına su alalım üzerine limon suyu ve unu ilave edelim, baklaları bir süre bu suda bekletelim. Bir tencereye taze ve kuru soğanı, yemeklik doğrayıp alalım, üzerine baklayı sudan cıBayanp alalım. Dereotunun yarısını, ince doğrayıp baklanın üzerine alalım. Tuz ve şekerini ayarlayalım, az su ilave edelim ve tencerenin ağzını kapatalım, hiç açmadan pişmeye bırakalım. ocaktan aldıktan sonra en aza birkaç saat dinlendirelim, tencerenin kapağını açalım, baklayı servis tabağına alalım, dereotunun kalan yarısını yanına alıp servise sunalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)