3 Şubat 2017 Cuma

Patlıcan Galet Tarifi


Patlıcan Galet Tarifi
GEREKLİ MALZEMELER
tereyağ ya da sıvı yağ
2 adet iri patlıcan
2 yemek kaşığı süt
175 gr krem peynir
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
350 gr domates
2 yemek kaşığı galeta unu
tuz, karabiber, kekik
Yemek Tarifi
Öncelikle patlıcanları doğrayıp, tuzlu suda 30 dk. bekletin, kağıt havlu ile iyice kurulayıp, büyük bir tavada her iki tarafı da hafif pembeleşinceye dek kızartın. Patlıcanları, delikli bir kepçe ile tavadan çıBayanp, kağıt havlu üzerinde yağı süzülene kadar bekletin. Soğan, domates, maydanoz, tuz ve karabiberi aynı tavada beş-on dakika pişirin. Patlıcanları üç eşit porsiyona bölüp, payreks bir kabın dibine ilk posiyonu koyun, domatesli malzemenin yarısını üzerine döşeyin, üstünü 2 yemek kaşığı sütle yumuşattığınız krem peynirle örtün. Üzerine önce ikinci porsiyon patlıcanı, daha sonra üçüncü porsiyon patlıcanı koyup işlemi tekrarlayın. Parmesan peyniri galeta unu ile Bayanştırıp üzerine serpin. Küçük parçalara doğradığınız,bir yemek kaşığı tereyağı da yemeğin üzerine serpip orta ateşli fırında otuz dakika kadar pişirin. Daha sonra servis yapabilirsiniz.
Daha fazla: Patlıcan Yemekleri
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)