1 Şubat 2017 Çarşamba

Baklalı Enginar Tarifi



Merhaba sevgili lezzet takipçilerimiz, bugün siler için adeta bir sağlık kaynağı olan ve faydalarını saymakla bitiremeyeceğimizi düşündüğüm enginardan hafif ve leziz bir tarif hazırladım. Seçmiş olduğum Baklalı Enginar Tarifi ‘ ne geçmeden önce dilerseniz enginarın faydalarına değinelim.
-Özellikle karaciğer hastalıklarının çabuk iğleşmesini sağlar.
-Başta C vitamini olma üzere A,D2, ve B6 vitaminleri açısından oldukça zengindir.
-Uzmanlar tarafından özellikle son yıllarda şekeri düşürmesi nedeni ile şeker hastalarına şiddetle tavsiye edilmektedir.
-Böbreklerin düzenli çalışmalarını sağlar ve mide ve bağırsak dezenfektesini sağlar.
-Sindirimi kolaylaştırdığı gibi kanıda temizleyen şifa kaynağı enginar aynı zamanda vücuda dinçlik kazandır.
Evet sevgili bayanlarsebze yemeklerinin sağlık açısından öneminden bahsetmiştik; fakat bu sebze yemeği Baklalı Enginar olunca faydası iki katına çıkıyor. Tarifimizi sevdikleriniz ve çocuklarınız için mutlaka denemenizi önerir sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerim..
Baklalı Enginar Tarifi için malzemeler
5 tane enginar
300 gram, kabukları soyulmuş iç bakla
1 kase arpacık soğan
1 sap taze soğan
bir miktar, dereotu
yarım yemek kaşığı, un
zeytinyağı
tuz,şeker
Baklalı Enginar Tarifi
Arpacık soğanları, ayıklayalım bir tencereye zeytinyağı alalım, arpacık soğanları sote yapalım. Üzerine tuz, un, şeker ve suyunu ilave edelim. Su kaynayınca, ayıkladığınız enginarları ilave edelim ve pişmeye bırakalım. Pişen enginarların üzerine iç baklayı ekleyelim, biz bu arada, nane ve taze soğanı ayıklayıp yıkayalım. İnce doğrayıp, tencereye alalım, 5-6 dakika pişirip ocaktan alalım. tencerenin kapagını hiç açmadan, bir gece bekletelim. Ertesi gün, bir tabaga, tencereyi boşaltalım, enginarları, servis tabagına alalım, kalan malzemeleri, enginarların üzerine paylaştıralım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)