3 Şubat 2017 Cuma

Barbunya Fasülyeli ve Pirinçli Yemeği Tarifi


Barbunya Fasülyeli ve Pirinçli Yemeği Tarifi
GEREKLİ MALZEMELER
200 gr Amerikan Pirinci
150 gr. Barbunya fasulyesi
2 diş ince doğranmış sarımsak
1 yemek kaşığı soya yağı
1 baş doğranmış soğan
2 adet ince doğranmış taze yeşil soğan
1 kutu mısır konservesi (suyu süzülmüş 140 gr.)
1/2 çay kaşığı tuz ve acı biber
1/2 çay kaşığı kimyon
8 adet gözleme
80 gr. Rendelenmiş kaşar peyniri
4 yemek kaşığı az yağlı yoğurt
Yemek Tarifi
Öncelikle tencerede fasulyelerin üzerine çıkacak kadar su ilave edip 1 gece bekletin. Ertesi gün 1-2 saat süre ile pişirin. Pirinci tuzlu su içinde orta ateşte pirinçler suyunu çekene kadar kaynatın. Yağı geniş bir tavada kızdırın. Soğan, sarmısak, acı biber ve kimyonu ilave edip sote haline getirin. Suyu süzülmüş fasulye ve mısırı ilave edin ve Bayanştırdıktan sonra Bayanşım ısınana kadar 2-3 dakika pişirin.
Usulüne uygun biçimde gözlemeyi hazırlayın. Her gözlemenin içine hazırladığınız harçtan birkaç kaşık koyun, peynir, yeşil soğan ve yoğurt ilave edin.
Daha sonra gözlemeleri sarıp servis tabağına alın, isteğe göre mısır cipsi ile ve servis yapabilirsiniz.
(6 kişilikrtir)
Her servis 178 kalori, 7 gr protein, 7 gr yağ, 28 gr karbonhidrat, 0 gr doğal lif, 0 miligram kolesterol ve 0 miligram sodyum içerir.

1 yorum:

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)