Malzemeler(güveçte)
1 adet kabak
1 adet havuç
5 adet mantar
1 adet patlıcan
100 gram pırasa
100 gram ıspanak
2 adet soğan
2 diş sarımsak
İsteye bağlı olarak 150 ml tavuk bulyon
Köri Baharatı
Tuz
Karabiber
Sebzelerimizin tamamını küp doğrayacağız.
Havuçla başlayalım ve dikdörtgen şeklindeki cam bir kaba alalım.
Ardından soğanları da aynı şekilde küp küp doğrayalım ve havucun üzerine serpelim.
Pırasa, mantar aynı şekilde kesildikten sonra soğanların üzerine yayalım.
Patlıcanların çekirdeklerini kullanmadan, dışını soyalım ve aynı şekilde küp doğrayalım. Kaba yayalım.
Kabakta aynı şekilde çekirdeklerini kullanmadan patlıcan gibi doğrayalım ve kaba alalım.
Sarımsakları da doğrayalım ve kaba alalım.
Sarımsaklardan sonra isteğe bağlı olarak tavuk bulyonu da yemeğin üzerinde gezdirelim.
Baharat olarak, istenilen baharatlar atılabilir.
Pişecek olan cam kabın üzerini streç film ile örtelim ve bıçak yardımıyla 7-8 yerden delik açalım.
Mikrodalgaya koyalım. Zaman ayarında son 2 dakikayı gördüğümüz zaman, üstüne kapladığımız streç filmini alıp streç filmsiz pişireceğiz.
Güzelce Bayanştırdıktan sonra, ıspanakları temizleyelim ve elimizde kopararak cam kabın üzerine ekleyelim.
Streç filmi alalım ve mikrodalgaya tekrar atalım. Start düğmesine bastığınız zaman kaldığı yerden devam edecektir.
Başka Bir Tarif
Gerekli Malzemeler
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Orta Boy Patates
2 Diş Sarmısak
2 Havuç
1 Su Bardağı Su
1 Parça Karnabahar Çiçeği
1 Soğan
2 Kabak
1 Taze Yeşilbiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çorba Kaşığı Köri
1 Çorba Kaşığı Bezelye
Yemek Tarifi
Öncelikle patatesleri haşlayıp soyun ve iri küpler halinde doğrayın.
Aynı şekilde havuçları da küp şeklinde doğrayın.
Sarımsağı dövün. Kabak ve soğanı dilimleyin.
Sıvı yağı tavada kızdırıp kimyon ve doğranmış yeşil biberi ekleyin.
Bir kaç saniye çevirerek kavurun.
Soğan ve sarımsağı ekleyip Bayanştırın.
Köriyi ilave edip bir kaç dakika sote edin.
Sebzeleri ekleyin ve üzerine 1 su bardağı su dökün.
Ateşi kısıp kapağını kapatın.
Ocakta sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Taze marul yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Herkese afiyet olsun.
Başka Bir Tarif
Malzemeler.
GEREKLİ MALZEMELER(2 Kişilik)1 Porsiyon 354 Kalori
* 2 Orta Boy Patates
* 2 Havuç
* 2 Kabak
* 1 Soğan
* 2 Diş Sarmısak
* 1 Taze Yeşilbiber
* 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
* 1 Çay Kaşığı Kimyon
* 1 Parça Karnabahar Çiçeği
* 1 Çorba Kaşığı Bezelye
* 1 Çorba Kaşığı Köri
* 1 Su Bardağı Su
Yapılışı
Körili Sebze
1 – Patatesleri haşlayıp soyun.İri küpler halinde doğrayın.Havuçları küp şeklinde doğrayın.Kabak ve soğanı dilimleyin.Sarımsağı dövün.
2 – Sıvıyağı tavada kızdırıp kimyon ve doğranmış yeşil biberi ekleyin.Bir kaç saniye çevirerek kavurun.Soğan ve sarımsağı ekleyip Bayanştırın. Köriyi ilave edip bir kaç dakika sote edin. Sebzeleri ekleyin ve üzerine 1 su bardağı su dökün. Ateşi kısıp kapağını kapatın.
3 – Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Taze marul yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)