12 Şubat 2017 Pazar

Pırasalı Kış Türlüsü Tarifi


Pırasalı Kış Türlüsü Tarifi
GEREKLİ MALZEMELER
1 Adet Soğan
1 Adet Havuç
1 Adet Kereviz
½ Çorba Kaşığı Margarin
½ Çay Bardağı Sıvı Yağ
150 gr Kıyma
2 Adet Orta Boy Pırasa
1 Adet Patates
½ Çorba Kaşığı Salça
3 Diş Sarmısak
Tuz
Yemek Tarifi
Önce tencereye margarini ve sıvı yağı alıp, kızdıralım. Sonra kıymayı ve küçük küçük kesilmiş soğanı ilave edelim. Soğanlar şeffaflaşana dek kavuralım.
Bıçakla havucun kabuklarını kazıyalım ve küp şeklinde doğrayalım. Küp şeklinde kestiğimiz kerevizlerle birlikte tencereye aktaralım. Arada bir tahta kaşıkla çevirerek, sebzelerin yumuşamasını sağlayalım.
3 dakika sonra 1 cm aralıklarla doğradığımız pırasaları ekleyelim. Tencerenin kapağını örterek 3-4 dakika pişirelim. Küp şeklinde kesilmiş patatesi, sulandırdığımız salçayı, dövülmüş sarmısakları ilave edelim. Tuzunu ayarlayalım. Bir taşım kaynatıp, servis yapalım.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)