Teknoloji, Sosyal Medya, Mobil Teknoloji, Ekonomi, Borsa, Flash Oyun, Spor, Haberler, Yemek Tarifler, Pratik Bilgiler
12 Şubat 2017 Pazar
Zeytin Yağlı İçbaklalı Enginar Tarifi
Malzemeler.
Yarım Kg taze iç bakla
6 Adet enginar
Yarım bardak zeytinyağ
1-2 Soğan
Yarım demet dereotu
1 Çay kaşığı şeker
Tuz
1 Limon
Yemek Tarifi
*** Enginarın taç yaprakları sıyırılarak koparılır.
*** Sapları dibinden kesilir.Özü çıkana kadar soyulur.küçük doğranır.
*** Enginarların uç kısımları kesilip fazla derinleşmeden soyulur.
*** İçleri kaşıkla çıBayanlır tuzlu limonlu su için de bırakılır.
*** İnce doğranmış soğan zeytinyağında sararıncaya kadar kavrulur.Enginarlar bütün olarak ve saplar konur.3+4 dakika su konup yarı pişirilir.
*** Kabuğu çıBayanlmış iç bakla tuz şeker konur.Kapak kapatılıp yavaş yavaş pişirilir.
*** Soğuyunca baklalar enginarların çukur yerlerine doldurulur.Üzerine kıyılmış dereotu serpilir.
NOT : Bakla yerine iç bezelye veya havuç kullanılabilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)