12 Şubat 2017 Pazar

Zeytin Yağlı İçbaklalı Enginar Tarifi


Malzemeler.
Yarım Kg taze iç bakla
6 Adet enginar
Yarım bardak zeytinyağ
1-2 Soğan
Yarım demet dereotu
1 Çay kaşığı şeker
Tuz
1 Limon
Yemek Tarifi
*** Enginarın taç yaprakları sıyırılarak koparılır.
*** Sapları dibinden kesilir.Özü çıkana kadar soyulur.küçük doğranır.
*** Enginarların uç kısımları kesilip fazla derinleşmeden soyulur.
*** İçleri kaşıkla çıBayanlır tuzlu limonlu su için de bırakılır.
*** İnce doğranmış soğan zeytinyağında sararıncaya kadar kavrulur.Enginarlar bütün olarak ve saplar konur.3+4 dakika su konup yarı pişirilir.
*** Kabuğu çıBayanlmış iç bakla tuz şeker konur.Kapak kapatılıp yavaş yavaş pişirilir.
*** Soğuyunca baklalar enginarların çukur yerlerine doldurulur.Üzerine kıyılmış dereotu serpilir.
NOT : Bakla yerine iç bezelye veya havuç kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)