12 Şubat 2017 Pazar

Zeytin Yağlı Kuru Sebzeler Tarifi


Malzemeler.
2 Su bardağı kuru sebze
2 Havuç
1 Kereviz
2 Soğan
1 Baş sarmısak
Yarım kaşık salça
Yarım su bardağı zeytinyağ
Yarım demet maydanoz
1 Çay kaşığı şeker
2 Çay kaşığı tuz
Yemek Tarifi
Barbunya veya beyaz fasülye akşamdan ayıklanıp yıkanır.
*** Havuç ,kereviz,soğan sarmısak küçük doğranır.
*** Hepsi zeytinyağ ile sararıncaya kadar kavrulur.
*** Salça konur; birkaç kere Bayanştırılır.
*** Haşlanıp süzülmüş fasülye şeker tuz ve su konur.Yavaş yavaş pişirilir.(1,5-2 bardak su)
*** Kapak aralanarak soğutulur.Servis tabağına alınıp maydanoz ile süslenir.
NOT : Taze barbunya bir taşım haşlanarak süzülür

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)