30 Aralık 2015 Çarşamba

Flash, 2015’te Kaç Açık Verdi?

Flash, 2015 ’te Kaç Açık Verdi?
Paylaşın
Haberler
Devri yavaşça kapanan Adobe Flash, bu yıl içerisinde kaç açık problemi ile karşı karşıya kaldı? İşte Adobe Flash 2015 yılı mini özeti. 30.12.2015 / 15:00

Yıllardır bizlerle olan, web sayfalarımızda birçok sitede kullandığımız Adobe Flash, yarattığı performans sorunları veya güvenlik açıklarına rağmen zorunluluktan ötürü tercih ediliyordu. HTML5 gelmesiyle birlikte, siteler yavaşça adaptasyon sürecine girmişti. Twitch, Facebook, Youtube gibi büyük sitelerin de HTML5 tercih etmesinden sonra, bu Aralık ayının başında beklenen açıklama gelmiş ve Adobe, Flash devrinin kapandığını resmi olarak kabul etmişti.

Adobe Flash Player açıkları

Flash ’ın en çok karşı karşıya kaldığı problem, verdiği güvenlik açıklarıydı. Bu hafta içerisinde bile yeni bir açık olduğu ortaya çıktı. Hemen düzeltilen bu durum, Flash için rutin bir hale gelmiş durumda. Bununla birlikte Adobe Flash Player, 2015 yılında toplam 316 adet açık verme sorunu ile karşılaşmış ve bunlardan 6 ’sı bu haftaya ait. Yani Flash, bu yıl ortalama her hafta 6.1 açık verme istatistiğine sahip.

Adobe Flash Dönemi Kapanıyor!

Adobe, dün gece yaptığı açıklamayla Flash ’a veda ettiğini açıkladı ve içerik üreticilerini HTML5...

Bu hafta oluşan 6 güvenlik açığından etkilenmemek için buraya tıklayın ve en son Flash sürümüne sahip olduğunuzdan emin olun.

:: Adobe Flash kullanımını bıraktınız mı? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)