30 Aralık 2015 Çarşamba

Spotify’a Dava Açıldı!

Spotify ’a Dava Açıldı!
Paylaşın
Haberler
Spotify, bilinçli olarak olarak telif hakkı bulunan parçaları paylaştıkları gerekçesiyle toplu dava ile karşı karşıya kaldı. Davayı açan ise müzisyen David Lowery. 30.12.2015 / 14:00

Amerikalı rock müzisyeni David Lowery, Spotify ’a şarkıları paylaştıkları için telif hakkından dolayı toplu dava açtı. Birkaç şarkısının yasal olmayarak dağıtımı karşısında Lowery, 150 milyon dolar talep ediyor.

Tesla'ya Spotify Entegrasyonu Geldi!

Tesla, Model S serisi elektrikli arabalarına ses komutlarıyla kullanılabilen Spotify ile müzik...

Dava maddi hasar ve telif hakkı sahiplerinin zarar görmesi gerekçesiyle açılıyor. Buna göre Spotify, şarkıların paylaşılması için gerekli lisansların alımında bilinçli olarak başarısız olmuş ve paylaşıma devam etmiş. Lowery, kendi grubu olan Cracker ’ın, “King of Bakersfield”, “Almond Grove” ve “Tonight I Cross the Border” adlı şarkılarının izinsiz kullanıldığını iddia ediyor.

Spotify telif hakkı sorunları

“Şarkı yazarlarına ve yayımcılarına her parayı kuruşu kuruşuna ödemekle yükümlüyüz.” diyen Spotify iletişim birimi başkanı Jonathan Prince, özellikle Amerika ’da şarkıların gerekli verilerinin çoğunlukla yanlış veya kayıp olduğunu belirtti. Telif hakkı sahibi net değilse, borç ödenmeden önce kimliklerinin doğrulanması gerekiyor.

Spotify Sıkıntıya Girebilir

Ünlü sanatçıların Spotify üzerinde albümlerini geri çekmeleri veya yeni albümlerini Spotify ile...

Tabi ki bu, Spotify ’ın karşı karşıya kaldığı ilk dava değil. 2013 yılında dans müziği markası olan Ministry of Sound, kullanıcıların oluşturduğu listelerde kendi şarkılarının bulunması ve Spotify ’ın bunu kaldırmamasından dolayı dava açmıştı. Daha sonraları bu iki firma, sorunu kendi aralarında çözmüşlerdi.

Spotify geçen hafta resmi blog yazısında telif hakkı ödemelerinde bir sorun yaşadıklarını itiraf etti. Bu yüzden Ulusal Müzik Yayımcıları Birliği ile çalışarak, daha kapsamlı bir yönetim sistemi geliştirilecek.

:: Spotify ’a dava açılması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)