27 Aralık 2015 Pazar

MSI GE620DX Dizüstü İncelemesi

Kaliteli anakart ve ekran kartlarıyla tanıdığımız MSI ’ın uzun bir süredir dizüstü pazarında da yer aldığını artık bilmeyen yoktur. Test için elimize ulaşan GE620DX modeli özellikle oyun severleri hedef alıyor.

Dış Görünüş

MSI GE620DX

MSI GE620DX ’in kapağı kapalıyken sade ama şık bir görünümü var. Dış yüzeyler fırçalanmış metal dokusuna sahip. Kapakta kullanılan malzeme metal görünümlü olsa da aslında plastik; MSI metal yerine plastik kullanarak ağırlığı azaltmak istemiş. Klavyenin bulunduğu kapakla aynı renkli gövdeyse metal bir yüzeye sahip.

MSI GE620DX

Sağ tarafta DVD yazıcı, bir adet USB 2.0 bağlantı, VGA ve ağ bağlantı noktası yer alıyor. MSI ilginç bir şekilde DVD yazıcının üstüne açma düğmesi yerleştirmemiş. Sürücüyü açmak için klavyenin üstünde yer alan tuşlardan birisini kullanıyorsunuz.

MSI GE620DX

Sol tarafta ses çıkışları, iki adet USB 3.0 bağlantı noktası, bir adet HDMI çıkışı, sıcak havayı dışarı atan ızgara ve güç girişi yer alıyor. Geçmişte kullandığım bir MSI dizüstünde sıcak hava çıkışının sağda yer alması fareyi kullanırken sürekli elimin aşırı ısınmasına ve terlemesine neden oluyordu; küçük ama çok önemli bir ayrıntı (tabi solaksanız sizin için kötü haber).

MSI GE620DX

Arka tarafta herhangi bir bağlantı noktası yer almıyor. Ön kısımda da gösterge ışıklarının dışında alt kısma doğru pek görünmeyen bir yerde kart okuyucu girişi yer alıyor.

MSI GE620DX

15.6″ ekrana sahip olan bu modelde MSI tam klavye kullanmayı tercih etmiş. Yani sağ tarafta nümerik tuşlar yer alıyor. Oyuncular için önemli olan W, A, S, D gibi tuşların üzerinde kırmızı etiketlerin yer alması klavyeye farklı bir hava katıyor.

Dokunmatik pedin genişliği yeterli, hassaslığı ve konumuysa gayet iyi. Üzerinde bulunan küçük bir tuşla kapatılıp açılabiliyor, böylece oyun oynarken klavye erişimi sınırlanmamış oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)