27 Aralık 2015 Pazar

Retina Ekranlı Macbook Pro ile Apple Yeni Bir Çağ Başlatmanın Peşinde

Apple ’ın yenilikçi teknolojileri, şimdiye kadar iPhone, iPad ve iPod gibi çok popüler cihazlar üzerinde kullanıldı. Ne var ki büyük elma, dizüstü bilgisayar piyasasını ele geçirmek için de bu teknolojileri kullanmak niyetinde.

Retina MacBook Pro, Retina ekran ile her zaman olduğundan daha çekici görünüyor. 15 inçlik taşınabilirlik, gözün alabileceği en parlak renkler ve çözünürlükle bezenmiş.

Retina ekranlı MacBook Pro ile ilgili sayılar, biraz kafa karıştırabilir: Cihaz, 2880×1800 piksel gibi bir çözünürlüğe sahip. Yani her inçe 220 piksel düşüyor. Görsellerin kalitesi inanılmaz, renkler akıl almaz derecede parlak. Sıradan bir MacBook Pro ile karşılaştırıldığında, görsellik açısından rüya gibi bir makine ile karşılaşıyoruz.

Elbette bu tasarımın eksikleri de var. Aslında suçu Apple ’a atmak kolaycılık olur lakin pek çok web tarayıcı retina ekran ile uyumlu çalışmıyor ve ortaya anlaşılmaz fontlar çıkıyor ve yazılar belli seviyede bulanık görünüyor. Zaman içerisinde Apple, Google, Microsoft ve Opera gibi tarayıcı geliştiricilerin ortak çalışacağını ve bu sorunu aşacaklarını düşünüyoruz.

Dizüstü bilgisayarın HD film performansı üst seviyede ve HD ile Blu-ray filmlerinde adeta bir şölenle karşılaşıyorsunuz. Bu başarıda Nvidia ’nın 1 GB hafızalı GeForce GT 650M ekran yongasının büyük katkısı var.

Retina MacBook Pro, işlemci olarak Intel ’in 22 nm Ivy Bridge mimarisinden faydalanıyor. Hyper-Threading destekleyen 2.3GHz hızındaki işlemci, Turbo Boost ile kolayca 3.3 GHz ’e çıkabiliyor. Bu cihazın Amerika Birleşik Devletleri ’ndeki fiyatı ise donanım özelliklerine göre 2200 ile 2700 dolar arasında değişiyor.

Enerji tasarrufu konusunda ise Retina ekranı tercih etmeyen kullanıcılar daha şanslı. Sıradan bir MacBook Pro 77.5 Watt enerji harcarken, retina ekranlı bir MacBook 95 Watt tüketiyor. Cihazın ülkemize gelişinin 2013 yılını bulması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)