Mantar çorbası, misafir sofralarının vazgeçilmezçorba tarifleriarasındadır. Ben evimde mantar çorbasını bir çok farklı şekilde pişiriyorum. Evdeki malzemeye göre sütlü mantar çorbası,kremalı mantar çorbası, kremasız mantar çorbası nasıl kolay çorba elde edeceksem, nasıl lezzetli bir çorba elde edeceksem ona göre yapıyorum. Zira mantar çorbası çok ekonomik bir çorba. Bir tenere sıcak çorba için yarım kilo mantar yetiyor çoğu zaman. Sütlü çorbalar aslında riskli çorbadır zira süt katılan çorbanın kesilme ihitmali vardır. Ama sütlü mantar çorbası belki el alışkanlığından şu ana kadar hiç çorbanın kesilmesi gibi bir durum yaşamadım. Çorbanın kesilmemesi için sütü çorbaya çok yavaş katmak ve bu esnada sürekli Bayanştırmak yetiyor aslında. Besleyici ve kolay çorba tarifleri için sitemizde daha bir çok resimli çorba tarifleri arasından seçim yapabilir, bu denenmiş mantar çorbası için de hemen kolları sıvayabilirsiniz. Kolay gelsin.
Mantar Çorbası Tarifi için malzemeler
(2 Kişilik)Süre: 45 dak.1 Porsiyon: 35 Kalori
500 gram kültür mantarı
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
1 lt soğuk su
kırmızı biber
Karabiber
tuz
Mantarları ince, ince doğrayın. Tencerede yağı ve unu pembeleşene dek kavurun. Kavrulduktan sonra tencereye suyu ilave edin ve blendır yardımıyla Bayanştırın.Su kaynadıktan sonra mantarları ve tuzu ekleyip ortalama 20 dakika pişirin.Üzerine sütünü ilave edin.
Servis yaparken üzerine karabiber ve kırmızı biber ekeleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)