28 Şubat 2016 Pazar

Dömi-Glas Sos Tarifi

GEREKLİ MALZEMELER (6 Su Bardağı)

• 800 gr İspanyol Sosu (2 su bardağı)
• 1 Kg (5 Su Bardağı) Et Suyu
• 2 Çorba Kaşığı Mantar (Kıyılmış)
• 5 Çorba Kaşığı Kırmızı Şarap

Sos Tarifi

• Bu klasik Fransız sosu genellikle öteki sosların yapılmasında ana madde olarak kullanılır.Ama yalnız başına da,rosto v bifteklerle servis edilebilir.
• İspanyol sosunu,et suyunu ve mantarları büyük bir tencereye koyunuz.
• Tenceredeki Bayanşımı,orta ateşte kaynatınız.Kaynayınca ateşin altını kısıp 30 dakika üçte birini çekene kadar yavaş yavaş pişirdikten sonra şarabı ekleyiniz.
Tenceredeki sosu dibine tülbent döşenmiş süzgeçten geçirerek bir sosluğa süzüp servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)