Malzemeler:
1 bağ semizotu
1 tane soğan
1 çay fincanı haşlanmış nohut
150-200 gram kıyma
2 diş sarımsak
1 tane havuç
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı bulgur
4 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber..
Ön hazırlık olarak semizotlarını ayıklayalım ve yıkayalım suyunu atması için süzgece alalım.
Bir tencereye yağı alalım, yemeklik doğradığımız sarımsak ve soğanı ilave edip soteleyelim. Üzerine rende yaptığımız havuc ve kıymayı ilave edelim kıyma suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Salçayı ilave edelim bir iki Bayanştıralım, semizotu ve nohutları ilave edelim Bayanştıralım. Yıkanmış bulgur ve 1 çay bardağı sıcak su ilave edelim tuz ve baharatlarını ekleyelim, kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)