1 Mart 2016 Salı

Soğuk Sos Tarifi


• 4 dilim bayat ekmek
• 1 fincan süt
• 1 yumurta
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı limon suyı
• 4 diş sarımsak
• Tuz
• Karabiber
• 100 gr yer fıstığı
Sos Tarifi
1- Kabuklu fıstığın kabukları çıkartılıp temizlenir. Robotta ezilir. Ekmekler sütle ıslatılıp yumuşatılır.
2- Robotta ıslanmış ekmekle kabuğu soyulmuş sarımsaklar tuz ile macun gibi oluncaya kadar çırpılır. Havanda da dövülebilir.
3- Yumurta dibi dar bir kaba kırılıp bir miktar yağ ilave edilip, mikserle çırpılır. Damla damla limon suyu ilave edilip çırpmaya devam edilir. Geri kalan yağ da azar azar ilave edilip iyice çırpılıp köpük haline getirilir. Bu Bayanşıma dövülmüş ekmek, fıstık ve karabiber ilave edilip iyice Bayanştırılır.
4- Bu sosun özellikle balık yemekleri yanında veya et mönüleriyle servis yapılması uygundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)