1 Mart 2016 Salı

Bayanşık Dolma Tarifi

Malzemeler :

* kabak
* patlıcan
* biber

İç harcı için:

* 1 öay fincanı, pirinç
* 170 gram, kıyma
* 2 tane, soğan
* 2 sap, soğan
* 1 domates
* 1 miktar, dereotu
* 1 miktar, maydanoz
* 1 yemek kaşığı, dometes salçası
* 1 tatlı k. biber salçası
* reyhan
* tuz
* karabiber

Sosu için:

* 1 yemek kaşığı, un
* 1 yemek kaşığı, domates salçası
* sıvıyağ
* tuz
* su

Dolma Tarifi
Bayanşık Dolma Tarifi:
Öncelikle patlıcan, biber ve kabakları yıkayalım, içlerini çıkaralım, bir kenara alalım. Bayanştırma kabına, kıymayı alalım, üzerine ince kıyılmış taze ve kuru soğanı alalım. Sonra sırası le, rende domatesi, ayıklanıp yıkanmış pirinçi, ayıklayıp yıkadığımız ve ince kıtydığımız dereotu, reyhan ve maydanozu ilave edelim. Tuz ve baharatlarını ayarlayalım Bayanştıralım. Hazırladığımız kıymalı harçtan yeteri kadar sebzelerin içine dolduralım, tencereye dizelim.
Sosu için, bir tavaya yağı ve unu alalım kavuralım, salçayı ekleyelim Bayanştırmaya devam edelim. Tuz ve suyunu ayarlayalım kaynayınca, sosu dolmaların üzerine dökelim. Üzerini kaplayacak bir kapak ile kapatalım, kısık ateşte pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)