1 Mart 2016 Salı

Kofik Dolması Tarifi

Malzemeler :

* Kuru kabak (kofik)
300 gram, kuzu eti
1,5 çay fincanı, pirinç
4 tane, soğan
1 yemek kaşığı, domates salçası
1 tatlı k. biber salçası
1 miktar, maydanoz
Kuru nane
Karabiber
Tuz
Sıvıyağ
Su


Dolma Tarifi
Öncelikle kaynar suya kofikleri alalım yumuşayana kadar bekletelim. Eti, satırla kıyma haline getirelim Bayanştırma kabına alalım. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve soğanı ilave edelim. Ayıklayıp yıkadığımız pirinçi ilave edelim, tuz ve baharatlarını ayarlayalım. Yumuşayan kofiklerin içine yeteri kadar iç harç alalım. Dolmaları tencereye dizelim üzerine suyunu ayarlayalım ve dökelim. Kofik dolmasını pişmeye bırakalım, piştikten sonra üzerine sumak ile servise sunalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)