5 Mart 2016 Cumartesi

Bulgurlu Semiz Otu Tarifi


Malzemeler
2 bağ semizotu
1 çay bardağı ince bulgur
1 adet soğan
1 kase yoğurt
3 diş sarmısak
Tuz 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yemek Tarifi
Semizotları yıkanıp ince ince doğranır. Soğan yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur. Semizotu ve doğranmış sarımsak eklenir. 2 bardak su konulur. Su kaynayınca bulgur ilave edilir. Tuzu ayarlanıp pişmeye bırakılır. Semizotları piştikten sonra kaynamakta olan yemeğe iyice çırpılmış yoğurt yavaş yavaş eklenir. 1-2 taşım kaynatılıp servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)