5 Mart 2016 Cumartesi

Fırında Kremalı Patates Tarifi


Evet bayanlar bugün sizlere çocuklarımızın en çok sevdiği besin olan ve hemen hemen her evde bulunan patates ve kremanın muhteşem uyumu olan patates yemeklerinden Fırında kremalı patates tarifi hazırladım. Oldukça kolay hazırlayacağınız yapımı ise çok basit  olan özellikle et yemeklerinin yanında servis yapmak için doğru bir seçim olan kremalı patates tarifi sizlerle…
Kremalı patates tarifi püf noktaları: Patateslerin çabuk pişmesi için, patatesleri, ince ince halkalar halinde doğrayın ve  özdeşleşmesi için mutlaka bir müddet dinlendirin. Fırın pişme süreci oldukça önemli olup, ikinci pişirme aşamasında patateslerin yanmamasına dikkat edin.
Malzemeler:
4 adet patates( orta boy)
70 gram tereyağı ( 4 yemek kaşığı)
50 gram süt ( yarım çay bardağı)
1 kutu krema ( 1 su bardağı  yemek kreması)
65 gram rendelenmiş kaşar peyniri ( 1 su bardağı)
Bir miktar tuz, karabiber
Kremalı patates tarifinin yapılışı:
İlk patatesleri ince halkalar halinde keserek başlıyor ve derin bir kabın içine alıp üstüne sırası ile ilk önce krema daha sonra sütü de ilave ettikten sonra baharatları ilave edin. Son olarak rendelediğiniz kaşar peynirinin yarısını da ilave edip ( yarısını daha sonra kullanacağız) malzemelerimizin hepsini iyice Bayanştırıp 20 dakika dinlendiriyoruz.

Cam bir tepsi içini tereyağı ile yağladıktan sonra, hazırlamış olduğunuz patatesli Bayanşımı boşaltıyor ve düzgünce yayarak cam tepsiye döşüyoruz.
Hazırlamış olduğumuz cam içinde ki patates Bayanşımını  üstüne tereyağı da parça parça ekleyip önceden ısınan 190 derecedeki fırınımızda patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Kremalı patatesi fırından çıkardıktan sonra kalan kaşarları da serperek , kaşar peynirinin erimesi için sadece beş dakika kadar ( kaşarların erimesi için) fırınlayacağız.
Yapım aşamalarının izleyerek bile kolayca yapabileceğiniz  kolay ve lezzetli tarifimizi servis için hazır afiyet olsun.
Başka bir fırında patates tarifi:
Malzemeler:
500 gram patates
250 gram süt( 1 su bardağı)
Yumurta ( 3 adet)
210 gram yoğurt ( 1 su bardağı)
185 gram un ( 1,5 su bardağı kadar)
220 gram zeytinyağı (1 su bardağı)
Kabartma tozu (1 paket)
Yapılışı:
Soymuş olduğunuz 1 kilo patatesi doğrayınız. ( yuvarlak) ve geniş bir cam yada fırın tepsisi içine yerleştiriniz.Derin bir kabın içine zeytinyağını, sütü, yoğurdu, kabartma tozunu, yumurtayı  ve un yavaşça Bayanştırın ve harcımız hazır. Patatesleri dizdiğiniz  tepside harcı boşaltarak Bayanştırınız ve fırına (15o derece) atınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)