1 Mart 2016 Salı

Kuruluk Dolması Tarifi

Malzemeler:

Kuru Patlıcan
Kuru Biber

İç Harcının Hazırlanmasında Kullanılacak Malzemeler:

1 Su bardağı pirinç
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
4 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Tane Sumak
Reyhan, Maydanoz ve Dereotu
Tuz, Karabiber, Sıvıyağ ve Su

Dolma Tarifi

İlk olarak kuru patlıcan ve biberleri kaynayan suyun içinde haşlayıp yumuşatalım. Bunu yaparken, iç harçta kullanacağımız malzemeleri, sumak hariç olmak üzere, çiğ olarak Bayanştıralım.  Eğer kıvam çok yoğun olur ise, içine biraz su ilave ederek yumuşatabiliriz. Şimdi kaynayıp soğuyan patlıcan ve biberlerin içini çok fazla tepeleme olmayacak biçimde dolduralım ve tencereye dizelim. Üstüne de bir porselen tabak kapatabiliriz. Üstüne  bir miktarda sıcak su, sıvıyağı ve tuz ekleyerek pişmeye bırakalım. Suyunu kontrol etmeyi ihmal etmeyelim. Şimdi az önce ayırdığımız sumak tanelerini sıcak suya dökelim. Dolmalarımız pişmeye yakın bu Bayanşımı da ekleyelim. Bir taşmalık daha kaynattıktan sonra kapağı açmadan dinlenmeye bırakalım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)