1 Mart 2016 Salı

Vişneli Asma Yaprağı Dolması Tarifi

Malzemeler:

Yeteri Kadar Asma yaprağı
1 tutam dereotu
1,5 su bardağı pirinç
3 baş kuru soğan
1 tutam maydanoz
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 kase dondurulmuş vişne
Tuz, yenibahar, Karabiber, Dolma baharı, Kuru nane
2 çorba kaşığı kuş üzümü
Yeteri Kadar Zeytinyağı
Tozşeker, Limon, Su

Dolma Tarifi

Hazırlanışı:

Tenceremize zeytinyağını boşaltalım. Üstüne 2 çorba kaşığı dolmalık fıstığımızdan dökelim ve kavuralım. Şimdi üstüne soğanları katalım ve soğanlarımızı kavurmaya devam edelim. Daha somra, pirincimizi de ilave ederek kavurmaya devam edelim. İyice kavrulunca da, birbuçuk su bardağı kadar su katarak pişmeye bırakalım.

İç harcımızın ilk sıcaklığı çıktığında, asma yapraklarının üstüne biraz iç harç bir tanede vişne tanesi koyarak saralım. Hepsini sarıp tencereye sıraladıktan sonra da üzerine limon dilimlerini dizerek zeytinyağını da gezdirelim. Üstüne bir tabak kapattıktan sonra üzerine geçecek kadar su ilave edip tenceremizin kapağını kapalı şekilde pişmeye bırakalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)