4 Mart 2016 Cuma

Sebzeli Tavuk Graten Tarifi



MALZEMELER
1 adet karnabahar
100 gr. tavuk eti
2 soğan
4 diş sarımsak
2 havuç
1 tutam maydanoz
tuz,karabiber
zeytinyağı
Beşamel Sos için:
3 çorba k. un
3 su b. süt
zeytinyağı,
tuz,karabiber
muskat
Üzeri için:
rende kaşar
Yemek Tarifi
İlk olarak karnıbaharı haşlayıp.Haşlanan karnıbaharı fırın kabına koyun.
Havucu,soğanı küp, küp doğrayın aynı şekilde tavuk etlerinide doğrayalım.Tavaya sıvıyağı koyup üstüne havuç ,soğan ,tavuk etini ilave edip soteleyin.Karnıbaharın üstüne bu Bayanşımı ekleyin .Beşamel sos hazırlamak için tencereye unu koyun üstüne 3 su bardağı sütü ilave edin
Üstüne tuz,karabiber , zetinyağı ve muskat rendesi ekleyip bir beşamal sosu hazırlayın.Bu sosu ve rende kaşarı ekleyip yemeğimizi daha önce ısıttığımız fırında pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)