4 Mart 2016 Cuma

Fırında Tavuklu Mantı Tarifi



MALZEMELER
Hamuru İçin:
2 adet Yumurta
2 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Tuz
Bir miktar su
İç Harcı İçin:
1 Kase Haşlanmış Nohut
Üzeri İçin:
1 Kase Yoğurt
Toz Kırmızı Biber
2 Diş Sarımsak
2 Haşlanmış Tavuk Budu
1 Çorba K. Tereyağı
Yemek Tarifi
Mantının hamuru hazırlamak için; unu,tuzu , yumurtayı ve suyu geniş bir kabın içine alarakk hep birlikte Bayanştırıyoruz. Hamur kıvamını bulana dek un koyup yoğuruyoruz.
Daha sonra tezgahın üzerne biraz un serperek hamurumuzu merdane yardımı ile açıyoruz. Hamur tamamen açıp mantı kesme aletiyle küçük kareler halinde kesiyoruz. Kesip hazırladığımız hamurların içine birer adet nohut koyup kapatıyoruz ve mantıları tepsiye diziyoruz.
180 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişiriyoruz.
Fırınlanan mantıların üstüne haşladığımız tavuğun suyunu ilave ediyoruz. Üstünü kapatıp biraz bekletiyoruz.
Soğutup üstüne sarımsaklı yoğurdu döküyoruz. Diğer tarafta tavaya kırmızı biberi ve tereyağını kızdırıp mantının üstüne gezdiriyoruz.
En son parçaladığımız tavukları mantımızın üstüne eşit olarak yayıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)