4 Mart 2016 Cuma

Tuzda Adaçaylı Tavuk Tarifi



MALZEMELER
1 bütün tavuk
2 yumurta akı
1.5 kg. tuz
alabildiği kadar su
İç harcı için:
3 diş sarımsak
havuç
1 adet soğan
tane karabiber
adaçayı

Yemek Tarifi
Tavuğun iç harcını hazırlamak için sarımsağı,havucu ve soğanı iri, iri doğrayın. Tavuğun içine soğan, sarımsak,havuç,adaçayı ,tane karabiber ile doldurup Tavuğu dikin.
Geniş bir Bayanştırma kabına 1.5 kiloğram tuzu alın.üstüne 2 yumurta akını ekleyip Bayanştırın.üstüne su ekleyip yine Bayanştırıp kar şekline getirin.Fırın tepsisine tavuğu koyun.Tavuğun üstünü kar şekline getirdiğiniz tuz ile tavuğu hiç açık bir yer kalmayacak şekilde kapatın.Daha önce ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)