1 Mart 2016 Salı

Zeytinyağlı Çiğ Köfte

Merhabalar efendim saygılarımızla… Bugun diyette olanlar çok yağlı yemek yapmak istemiyorum diyenler için fevkalede birtarif... Bulgur hem faydalı bir baklagil olup kilo aldıracak bir besin değildir. Dışarıda yediğiniz çiğ köfteleri bırakıp. Bu harika  Zeytinyağlı Çiğ Köfte tarifi sizler için sunulan ve tadını Kahramanmaraş pul biberinden alan bu Zeytinyağlı Çiğ Köfte tarifimiz damak tadınızı şenlendirecek. İçerisinde ki ince bulgur iyi yoğurulduğunda harika bir tat bırakacak eminiz. Baharatlarınıza güveniyorsanız tam sizlere layık bu Zeytinyağlı Çiğ Köfte tarifiyle sizleri baş başa bırakıyoruz. Buyrun… Kolay gelsin.

Zeytinyağlı Çiğ Köfte için malzemeler

– Yazdan yapılmış yarım konserve domates
– 2 diş sarımsak
– 1 orta boy soğan
-1 ’er yemek kaşığı domates ve biber salçası
-1 çorba kasesi ince bulgur
– Yarım çay bardağı zeytin yağı
– 5-6 demet maydanoz
– 4-5 dal yeşil soğan
– 1 yemek kaşığı isot
– Yarım yemek kaşığı pul biber
– 1 tatlı kaşığı tuz

Zeytinyağlı Çiğ Köfte tarifi

İlk olarak yeşil soğanı ve maydanozu küçük küçük doğrayın ve bir tabağa alın. Derince bir kaba ince bulguru, salçaları koyun. Bayanştrmaya başlayın. Yoğurmaya devam ederken konserve domatesi içerisine ekleyin ve Bayanştırmaya devam edin. İyice kıvamını aldığında (bulgur eridiğinde ve ezildiğinde) içerisine baharatlarını ekleyin ve yoğurun. Baharatlarıyla beraber zeytin yağını koyun tekrar yoğurun. 5 dakika kadar yoğurduktan sonra

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)