18 Aralık 2016 Pazar

Arpacık Soğanlı Sarımsaklı Et


Malzemeler
1 kase ayıklanmış arpacık soğanı 2 baş sarımsak 1 kase kuşbaşı (biraz küçük doğranmış) 1 kaşık domates ve biber salçası Kimyon + Kırmızı Biber Zeytinyağ
Tarif
İlk önce etleri tencereye alıp kendi suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirelim. Daha sonra tenceremize zeytinyağını alıp ayıklanmış soğanları etlerimizin üzerine ilave edip birkaç dakika daha kavrulmasını sağlayalım. Ayıklanmış sarımsakları da ilave edelim. 1-2 dakika daha kavurma işlemini gerçekleştirdikten sonra salçasını ve baharatları ilave edip üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edelim. Etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yanında birde şehriyeli pilav süper olur... Afiyet Bal Şeker Kaymak Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)