18 Aralık 2016 Pazar

Kuzu Haşlama Terbiyeli


Malzemeler
1 kg kuzu eti ( kol, kürek veya döş tarafı) 2 orta boy soğan 1 orta boy havuç 2 orta boy patates 1 küçük kereviz 1 silme yemek kaşığı tuz Terbiyesi için: 2 yumurta sarıs ı1 silme yemek kaşığı un 1 adet limon suyu 1/ 2 demet maydanoz
Tarif
Eti, kemikli olarak birer kişilik parçalara böldürün Yıkadıktan sonra üzerini biraz geçecek kadar suyla ateşe koyun Kaynamaya başlarken üzerindeki köpüğü alın İçine dört parçaya bölünmüş soğan, doğranmış havuç ve kereviz katın Pişmeye yakın kuşbaşı doğranmış patatesleri ve yeterince tuz koyun Limon suyu, un, 2 yumurta sarısıve yarım bardak suyu Bayanştırın Patatesler yumuşadığı vakit terbiyesini üzerine döküp ateşten indirin Üzerine kıyılmış maydanoz serpin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)