14 Aralık 2016 Çarşamba

Barbekü Sos Tarifi


Merhaba değerli takipçilerimiz, biraz ketçapı andıran muhteşem bir lezzete sahip Barbekü Sos Tarifi ile sizlerleyiz. Özellikleetvetavukürünlerine çok yakışan bu sos,pizzaüzerine çok yakıştığı biliniyor. Barbekü Sosunun içine su yerine portakal suyuda ekleyebilirsiniz, sosunuzun pürüzsüz bir halde kullanmak istiyorsanız, piştikten sonra mutfak robotundan tekrar geçirmemiz gerekiyor. 300 gramlık Barbekü Sos için epeyce malzeme gerekiyor. Eğer sosunuzu acı istiyorsanız acı kırmızı süs biberi koyabilirisiniz Bol baharatlı et yemekleri sevenler için birebir lezzettir Barbekü Sos Tarifi.  Uzun süre kullanabilirsiniz, tavsiyemiz küçük kavanozlara doldurup saklamanız, bu şekilde kullanmanız daha iyi olacaktır.  Ben hazır aldığım barbekü sos şişelerini atmıyorum, daha sonra sosu hazırladıktan sonra hem kullanması daha kolay hem de sofranızda ayrı bir şıklık katıyor. Eğer ben daha az baharatlı sos tarifleri istiyorum diyorsanız, sitemizde damak zevkinize uygunsostarifleri bulabilirsiniz.
300 gramlık Barbekü Sos için Malzemeler
Bir tane kuru soğan
Acı kırmızı süs biberi (arzu ettiğiniz kadar)
3 adet küçük sarımsak
Yarım su bardağı hardal
Tuz-karabiber
İki çorba kaşık tereyağı
Yarım su bardağını hafif geçecek şekilde su
Bir miktar acı biber sosu
Yarım su  bardağından az pekmez
Bir miktar worcestershire sosu
Bir miktar kırmızı toz biber
Bir miktar kekik
Bir su bardağı ketçap
Yarım su bardağından biraz fazla sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
Barbekü Sos Tarifi
Öncelikle soğanları küp küp doğrayın veya daha pürüzsüz bir kıvam almak adınabir mutfak robotundan da geçirebilirsiniz. Tüm sert ve zorlu malzemeyi mutfak robotundan geçirip yapabilirsiniz. Daha sonra sarımsağı ezin robot kullanıyosanız içine ezip atabilirsiniz. Elinizde yapıyosanız çay bardağının arkasıyla ezin. Daha sonra sos pişirme işlemine devam edeceğiz. mutfak robotuyla Bayanştırın bu malzemeleri veya eldeyse birbirine harmanlayın.  İyice harmanladıktan sonra tereyağını tencerenize alın. Erimiş olan tereyağının içerisine soğan ve sarımsak harmanını ekleyin. Aromasını verene dek kavurun. Şimdi içerisine suyunu ekleyin. Su yerini portakal suyu da ekleyebilirsiniz. Worcestershire sosu içerisine ilave edin. Bayanştırma işlemine devam edin. Pekmezinizi ekleyin. Bayanştırın ve hemen ardından ketçapını ilave edin. Acı biberi ekleyin.  Hatta sosun biraz daha acı olması için bir çay kaşığı acı biber tozu ekleyin. (kırmızı toz biber) İsterseniz koymayabilirsiniz. Kekiklerinizi ekleyin. Toz kırmızı biberinizi ekleyin. Yedirene kadar Bayanştırın. Şimdi hardal toz şeker, tuz, sırası ile ekleyelim, bu arada seri bir şekilde Bayanştıralım. Çok az bir şekilde kaynamaya başladıktan sonra ki bu sırada kıvamını almış olmalı elma sirkemizi ekleyelim. Sosu 20 dakika kadar kaynatalım, kıvamıma gelecektir. Kıvama gelen sosu ocaktan alalım.  soğuduktan sonra kavanozlara koyabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)