14 Aralık 2016 Çarşamba

Kabak Mücveri Tarifi


Malzemeler
1 kg. kabak
1 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
3 dal taze soğan
250 gr. beyaz peynir
3 yumurta 2 çorba kaşığı un
Tuz ,karabiber
Kaşar peyniri rendesi

Yemek Tarifi
Kabaklar ayıklanıp rendelenir. Avuçlarımızın arasında iyice sıkılıp suyu çıkartılır. Maydanoz, dereotu, taze soğan in­ce ince kıyılır. Bayanştırma kabında kabak, rendelenmiş beyaz peynir, soğan, maydanoz, dereotu, yumurtalar, un, tuz, kara­biber iyice Bayanştırılır. Isıya dayanıklı fırın kabına çok kaim ol­mayacak şekilde döşenir. En üste kaşar peyniri rendesi serpi­lip 200° fırında ,50 dakika pişirilir.
Not: Bu mücver teflon tavaya azıcık yağ sürülüp kaşık kaşık dökülerek önlü ar­kalı kızartılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)