Malzemeler
1 kg. kabak
1 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
3 dal taze soğan
250 gr. beyaz peynir
3 yumurta 2 çorba kaşığı un
Tuz ,karabiber
Kaşar peyniri rendesi
Yemek Tarifi
Kabaklar ayıklanıp rendelenir. Avuçlarımızın arasında iyice sıkılıp suyu çıkartılır. Maydanoz, dereotu, taze soğan ince ince kıyılır. Bayanştırma kabında kabak, rendelenmiş beyaz peynir, soğan, maydanoz, dereotu, yumurtalar, un, tuz, karabiber iyice Bayanştırılır. Isıya dayanıklı fırın kabına çok kaim olmayacak şekilde döşenir. En üste kaşar peyniri rendesi serpilip 200° fırında ,50 dakika pişirilir.
Not: Bu mücver teflon tavaya azıcık yağ sürülüp kaşık kaşık dökülerek önlü arkalı kızartılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)