Malzemeler 4 kişilik
* 500 gram, kıyma
* ekmek içi (4 dilim bayat)
* 1 tane, soğan
* 2 tane, yumurta
* 500 gram bezelye
* 2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç
* 1 havuç
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı haşlanmış mısır
* Tuz,karabiber
Öncelikle Bayanştırma kabına, kıymayı alalım üzerine incecik kıydığımız soğanı ufalanmış ekmek içini 2 yumurtayı kıralım tuz ve karabiberini ayarlayalım kıvama gelene kadar yoğuralım. Hazırladığımız köfte harcını bir kenara alalım, ayrı bir tencerede haşlanmış bezelyenin üzerine haşlanmış mısır ve pirinçi ilave edelim tuzunu ayarlayarak iyice Bayanştıralım. Köfte harcının yarısını yuvarlak bir bir kalıba alalım elimizle yayalım. Hazırladığımız bezelyeli içini dışarı taşmayacak bir şekilde dökelim, üzerine kıymalı harcı kapatalım burda dikkat edilmesi gereken iyi şekil vermemizdir. Bir kapta tereyağı ile salçayı Bayanştırıp hazırladığımız yemeğimizin her yerine gelecek şekilde sürelim ve 170 derecelik ısıda pişirelim. Piştikten sonra ters cevirip servise sunalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)