Malzemeler
1 kg koyun pirzolası 1-2 yemek kaÅıÄı bitkisel yaÄ 3 adet küçük soÄan 2 orta boy domates veya 1 yemek kaÅıÄı salça 3-4 orta boy patates 1 demet dereotu 1/ 2 bardak su Tuz- karabiber
Tarif
Ä°ki kuplu, dibi düz bir tencereye yaÄı gezdirip pirzolaları sıralayın Domateslerin kabuklarını, çekirdeklerini çıkartıp fındık büyüklüÄünde, soÄanları yarım ay biçiminde, patatesleri yuvarlak dilimler halinde doÄrayın Dereotunu ince ince kıyın Hazırlanan sebzeleri pirzolaların üzerine yerleÅtirin Yeterince tuz ve karabiber serpin Yarım bardak su ekleyin AÄzını sıkıca kapatın Normal bir tencerede piÅirirken kapaÄın kenarını hamurla sıvayın ve üzerine bir aÄırlık koyun Kısık ateÅte 1,5 saat piÅirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)