Malzemeler
• 2 orta boy soğan (doğranmış)
• 4 çorba kaşığı sana
• 1/2 kg kemiksiz koyun veya dana kuşbaşı
• 1 domates (küçük doğranmış)
• 2 ayva
• tuz
• karabiber
1 Soğanı, yağı ve ederi tencereye koyun. Bayanştırarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri ilave edin. Gerekli oldukça birer birer ilave ederek 3 bardak sıcak suyu katın. Orta ısıda pişirin.
2 Yıkanmış ve çekirdekleri çıkartılmış ayvaları 2 cm ’lik kalın dilimler halinde doğrayın. Etlerin olduğu tencereye koyun. Şeker, tuz ve karabiber ilave edin.
3 Tenceredeki suyun azalmamasına dikkat edin. Azaldığı zaman sıcak su ekleyin. Ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
4 Pişince servis tabağına alın. Bulgur pilavıyla servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)