14 Aralık 2016 Çarşamba

Etli Ayva Tarifi


Malzemeler
•  2 orta boy soğan (doğranmış)
•  4 çorba kaşığı sana
•  1/2 kg kemiksiz koyun veya dana kuşbaşı
•  1 domates (küçük doğranmış)
•  2 ayva
•  tuz
•  karabiber
Kebap Tarifi
1   Soğanı, yağı ve ederi tencereye koyun. Bayanştırarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri ilave edin. Gerekli oldukça birer birer ilave ederek 3 bardak sıcak suyu katın. Orta ısıda pişirin.
2   Yıkanmış ve çekirdekleri çıkartılmış ayvaları 2 cm ’lik kalın dilimler halinde doğrayın. Etlerin olduğu tencereye koyun. Şeker, tuz ve karabiber ilave edin.
3   Tenceredeki suyun azalmamasına dikkat edin. Azaldığı zaman sıcak su ekleyin. Ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
4   Pişince servis tabağına alın. Bulgur pilavıyla servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)