17 Aralık 2016 Cumartesi

Çerkez Tavuğu Salatası Tarifi Tavuklu Yemek Tarifleri


Malzemeler
Bir adet tavuk 500 gr. ceviz içi Tuz Biber Karabiber. 250 gr. bayat ekmek Bîr demet maydanoz
Tarif
Ceviz içi iki defa et makinesinden geçirilir. 10 daki­ka evvel ıslatılmış ekmeğin 1/2 ’si sıkılarak biraz kırmızı biberle cevize ilâve edilir. Tekrar geçirilir. Çekme esna­sında cevizin bıraktığı yağda iki kaşık kadar ayrıldıktan sonra tekrar çekilerek ekmek ilâve edilir. Biraz tavuk su­yu konularak boza kıvamına getirilmiş haşlanmış tavuk eti ince ince didiklenir. Servis tabağına konur. Tuz, karabiber serpilir. Hazırlanan ceviz salçası üzerine dökülür. Ayrılan yağ gezdirilerek dökülür. Maydanozla süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)