Malzemeler
Bir adet tavuk 500 gr. ceviz içi Tuz Biber Karabiber. 250 gr. bayat ekmek Bîr demet maydanoz
Tarif
Ceviz içi iki defa et makinesinden geçirilir. 10 dakika evvel ıslatılmış ekmeğin 1/2 ’si sıkılarak biraz kırmızı biberle cevize ilâve edilir. Tekrar geçirilir. Çekme esnasında cevizin bıraktığı yağda iki kaşık kadar ayrıldıktan sonra tekrar çekilerek ekmek ilâve edilir. Biraz tavuk suyu konularak boza kıvamına getirilmiş haşlanmış tavuk eti ince ince didiklenir. Servis tabağına konur. Tuz, karabiber serpilir. Hazırlanan ceviz salçası üzerine dökülür. Ayrılan yağ gezdirilerek dökülür. Maydanozla süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)