17 Aralık 2016 Cumartesi

Biberli Tavuk Budu Tarifi Tüm Tavuklu Yemek Tarifleri


Malzemeler
* 1 adet soğan * 400 gram erişte * 4 kırmızı dolmalık biber * 4 adet tavuk budu * Yarım tatlı kaşığı kekik * 1 tatlı kaşığı domates salçası * Kırmızı toz biber * 200 ml sebze suyu * Karabiber ve tuz * Kızartmak için yağ * 1 tatlı kaşığı nişasta
Tarif
* Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp küp küp doğrayın. * Butların fazlalıklarını temizleyin. Kızartma tenceresinde yağı kızdırıp butları 5-10 dakika kadar kızartın. Kızaran butları tencereden alın. * Bir miktar yağı tavaya alıp soğan ve kekiği kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. * Tavuk butlarının üzerine kırmızı toz biber serpip biber küpleri ile birlikte tavaya ilave edin. Sebze suyunu ekleyip 20 dakika kadar pişirin. * Erişteyi paketin üzerindeki tarife göre pişirin. * Butları tavadan alıp kalan sebzeleri tuz ve karabiberle tatlandırın. * Nişastayı 1 çorba kaşığı suyla Bayanştırıp sebzelere ekleyin. Bir taşım kaynatın. * Butları sebze ve erişte ile servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)