17 Aralık 2016 Cumartesi

Fajita Tarifi


Malzemeler
3 kg süt danası 15 gr tane beyaz biber 150 gr ayçiçek yağı 15 gr tuz 1 kg temizlenmiş kış sebzesi 15 adet közlenmiş kırmızı biber 3 şişe soda 30 gr soya sos 50 gr mercan köşk 400 gr kuru soğan 5 diş sarımsak 2 bağ maydanoz
Tarif
Geniş bir kaba eti alarak, temizlenmiş küp küp kesilmiş kış sebzeleri Bayanşımını baharat ve zeytinyağı ile Bayanştırıp, bu harcı etin üzerine dökünüz. Döküldükten sonra alüminyum folyo ile üzerini kapatıp, 2 gün dinlenmeye bırakınız. 140-160 dereceli fırına hazırlanan harçla beraber pişirmeye koyunuz. 2-3 sefer de üzerine soda dökerek yarı freyt yarı stim fırında üzeri alüminyum folyo ile kapalı olarak 170 dakika pişiriniz. Piştikten sonra jülyen dilim keserek servis ediniz. Steyin üzerine közlenmiş halka kırmızı biber, halka kuru soğan hafif soteleyip kaynamış konsome ve soya sosu ile servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)